De Universiteit Twente (UT) doet samen met mensen met reumatoïde artritis (RA) onderzoek naar hoe thuismonitoring beter kan aansluiten bij de wensen en voorkeuren van mensen met RA.
Zo kunnen mensen met RA zelf meer inzicht krijgen in hun symptomen. Ook kunnen ze deze gegevens met hun arts. Dit alles helpt om samen met de arts beter de behandeling te kunnen bespreken.
Eerst begrijpen hoe het er uit moet zien
De UT wil technologie hiervoor ontwikkelen. De onderzoekers willen eerst beter begrijpen hoe deze technologie eruit moet zien. Alleen dan kunnen ze aansluiten bij de voorkeuren en behoeften van mensen met RA.
Vragenlijst
Het gaat om een onderzoek dat samen met een aantal mensen met RA is opgezet. In eerste instantie is met focusgroepen besproken wat er nu belangrijk is als je jezelf thuis monitort. De onderzoekers willen nu heel precies weten wat men daarin meer of minder belangrijk vindt. Daartoe is een vragenlijst opgesteld. Met deze vragenlijst worden de meest-minst belangrijke elementen van de monitoring in de goede volgorde in beeld gebracht. De resultaten worden later meegenomen bij de ontwikkeling van de technologie voor deze thuismonitoring.
De vragenlijst is opgezet door studenten in samenwerking met de co-onderzoekers, onder wie meerdere mensen met RA.
Heb je reumatoïde artritis? Dan wordt je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een korte vragenlijst. Je krijgt telkens twee opties te zien en kiest de variant die het meest bij jou past. Het invullen kost ongeveer 15 minuten en antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.
Doe mee via deze link.
Help om de zorg voor mensen met RA te verbeteren!