Zeven procent van de welzijn- en zorgmedewerkers ervaart hun situatie op het gebied van financiën zelfs als (zeer) slecht. Dit laat mentaal sporen na bij zorg- en welzijnsmedewerkers. Dit stelt PGGM&CO op basis van eigen onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Miles Research, onder bijna 1000 zorg- en welzijnsmedewerkers en 1000 medewerkers uit andere sectoren.
Zorgmedewerker niet alleen over financiën bezorgd
Opvallend is dat vergeleken met vorig jaar de zorgen onder zorg- en welzijnsmedewerkers verschoven zijn van (eerder) stoppen met werken en gezondheid naar het eenvoudigweg rondkomen. Ook maken zorg- en welzijnsmedewerkers zich veel vaker zorgen over de eigen gezondheid en studie van kinderen vergeleken met de rest van Nederland. Zij zijn minder vaak bezorgd over hun baanzekerheid en schulden. Vergeleken met andere sectoren zijn werkgevers in zorg- en welzijn minder vaak op de hoogte van de financiële situatie van hun medewerkers dan andere werkgevers. Zorg- en welzijnsmedewerkers geven aan minder vaak terecht te kunnen bij hun werkgever bij zorgen over hun financiële situatie. Tegelijkertijd lijken medewerkers in zorg- en welzijn daar ook minder behoefte aan te hebben dan medewerkers uit andere sectoren.
Over het onderzoek
PGGM&CO doet voortdurend onderzoek naar de fysieke, mentale en financiële fitheid onder zorg- en welzijnsmedewerkers. Onderzoeksbureau Miles Research voert dit onderzoek uit. Deze keer heeft PGGM&CO de effecten van de prijsstijgingen en hun financiële zorgen onderzocht. Daarnaast is gekeken naar wat werkgevers in de sector doen om hun medewerkers te steunen bij financiële zorgen. Voor dit onderzoek is tevens een benchmark onderzoek uitgevoerd onder ‘gemiddeld werkend Nederland’. In totaal hebben bijna 1000 zorg- en welzijnsmedewerkers aan het onderzoek meegewerkt en 1000 medewerkers uit andere sectoren. Lees hier alle resultaten van het onderzoek.
Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.