Iedereen in Nederland heeft wel eens medische zorg nodig. De een maar af en toe, de ander dagelijks. Wat je situatie ook is, het is belangrijk dat je kiest voor de zorgaanbieder die het beste bij jou past. Gelukkig valt er wat te kiezen, maar waar begint je zoektocht? Het team van ZorgkaartNederland, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, helpt je met het vinden van de best passende zorgaanbieder op basis van jouw voorkeuren. Het team helpt je graag op weg, want als jij weet wat je belangrijk vindt is het makkelijker om te kiezen.

Top 10 ZorgkaartNederland

De ZorgkaartNederland Top 2022 laat een top 10 zien van best gewaardeerde instellingen per zorgsector. Aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022 is er per sector een top 10 uitgekristalliseerd. Kijk hier voor de 10 best gewaardeerde zorgorganisaties, zonder volgorde, in de vijf verschillende sectoren.
ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van patiënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. Ook biedt het initiatief andere informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld in keuzehulpen. Die kun je gebruiken om te kijken welk ziekenhuis voor jouw aandoening het beste voldoet aan jouw wensen.
Voor zorgaanbieders is ZorgkaartNederland een kwaliteitsinstrument, waarmee ze inzicht krijgen in wat volgens patiënten goed gaat en beter kan. Zorgaanbieders die een pakket hebben van ZorgkaartNederland kunnen onder andere in een dashboard geanonimiseerde waarderingen monitoren en trends analyseren.
ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van uw keuze. De redactie bewaakt actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode.

Onafhankelijk platform

ZorgkaartNederland is in haar twaalfjarig bestaan uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Een team van zo’n 20 mensen werkt dagelijks aan het controleren van waarderingen, het up-to-date houden van de database van zorgaanbieders en de doorontwikkeling van het platform. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.