Dichtbij huis als het kan

Margriet Schneider: “Digitale zorg biedt ons eindeloos veel mogelijkheden om nog meer waarde toe te voegen aan het leven van patiënten. Dichtbij huis als het kan, met het gevoel dat goede zorg altijd bereikbaar en beschikbaar is.” Margriet Schneider en andere sprekers als Diederik Gommers, Marcel Levi, David Jongen, Helen Mertens en Pieter Jeekel delen tijdens het health tech event hun visie op de nieuwste technologieën en innovaties voor de zorg. Zorg & ICT vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Chatbot biedt kansen, maar…

Tijdens Zorg & ICT delen 200 exposanten hun innovaties op het gebied van artificial intelligence (AI), databeschikbaarheid, cybersecurity, health internet of things (IoT), virtuele zorg en zorg op afstand. Rondom het hoofdthema ‘In charge of the future’ vertellen verschillende topsprekers over de kansen van digitalisering in de zorg. Marcel Levi: “Neem de hype rond ChatGPT. De chatbot biedt kansen, maar kan nog geen spreekuur overnemen.” Ook Diederik Gommers, hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC, pakt het podium: “Het is de hoogste tijd om de stap van praten naar toepassen te zetten”, betoogt Gommers. Hij vertelt over hoe we elkaar kunnen helpen om de technische innovaties en AI-modellen toe te passen op de werkvloer. En dat met behoud van de menselijke maat. Naast de kansen komen ook de bedreigingen van digitalisering aan bod. Zo gaat RTL Nieuws journalist Daniël Verlaan tijdens Zorg & ICT in op hoe criminele hackers te werk gaan.

Health tech event

Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg. Van 13 tot en met 15 juni 2023 in Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht.