Met de Reuma Light Walk zet ReumaNederland mensen met reuma letterlijk in het licht. Door de tuinpaden in Park Rosendael (bij Arnhem) na zonsondergang te verlichten met honderden lampjes en door speciaal verlichte plekken onderweg. Wees creatief en neem ook je eigen vorm van verlichting mee – lampionnen, kerstlampjes, verlichtte outfits, alles is mogelijk!

Nog voor zonsondergang begint de wandeling en de laatste 3 kilometer door Park Rosendael wordt er gewandeld in het (schemer)donker, waarbij de paden éénmalig en speciaal sprookjesachtig worden verlicht door honderden lampjes. Een unieke ervaring!

De wandeling is ook geschikt voor mensen met reuma. Zo komen we met elkaar in beweging om het leven van mensen met reuma te verlichten. Daarnaast wordt er geld opgehaald voor onderzoek. Door geld op te halen voor onderzoek naar betere behandelingen kunnen ook mensen met reuma hun leven weer oppakken en uitkijken naar een mooie toekomst.

Park Rosendael

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park Rosendael. Kasteel Rosendael is een 18e-eeuws kasteel in het dorp Rozendaal, in de provincie Gelderland. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel erfgoed. Het kasteel is omringd door een prachtig park, waarin zich onder andere de beroemde 'Bedriegertjes' bevinden, een waterspel dat bezoekers verrast door onverwacht water te spuiten.met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen.