Goed geneesmiddelengebruik betekent dat je de geneesmiddelen ook moet slikken! Een voorbeeld: als je van je klachten af wilt, slik je de voorgeschreven tabletten wel. Maar als na een paar dagen de klachten verminderen of zelfs weg zijn, ga je de voordelen tegen de nadelen afwegen en, zeker als je bijwerkingen hebt, ben je eerder geneigd te stoppen.

Dat betekent dat een arts, als een therapie niet aanslaat, moet bedenken: werkt die pil niet of heeft de patiënt de pil niet gebruikt? De Sint Maartenskliniek onderzoekt hoe e-health een patiënt kan begeleiden bij medicatiegebruik.

Patiënten ervaren vaak problemen die goed geneesmiddelgebruik in de weg staan. E-health kan dan helpen. Wil je daar meer over weten? Lees het artikel in ReumaMagazine 6 (eind september) of luister nu alvast naar de podcast van de Sint Maartenkliniek.  

Daarin nemen behalve Bart van den Bemt ook onderzoekers Bart Pouls en Lex Haegens je mee in de toepassingen van e-health om therapietrouw te bevorderen.

Aan het einde van de podcast heeft Bart van den Bemt nog aan dat we middenin een revolutie zitten. Benieuwd wat hij daarmee bedoelt? Luister dan naar deze podcast!

De Sint Maartenskliniek - gespecialiseerd ziekenhuis op het gebied van houding en beweging - is constant bezig met zorginnovatie. In een serie podcasts belicht host Maarten Dallinga inspirerende voorbeelden.