In 2019 won Lotte de Edgar Stene schrijfwedstrijd voor mensen met reuma. Dat jaar was het thema: Mijn ideale werkgever – werk zonder barrières voor mensen met reuma. Lotte schreef een bijzonder verhaal over een werkgever die vertrouwen in je heeft, ook als je dat vertrouwen vanwege reuma niet eens meer in jezelf hebt. Lotte werkte bij work21 als trainer voor slim en vitaal (samen)werken. Ook was zij trainer van ReumaUitgedaagd!

Lotte Wendrich deed waar ze goed in was

In een interview in ReumaMagazine 3, 2019 vertelt Lotte over haar zoektocht naar werk. Een studie werd het niet. “Op kamers ging prima, al bleef ik het eerste halfjaar dicht bij huis. Dat studeren, dat ging minder. We werden niet zulke goede vrienden als ik had bedacht. Mijn lijf trok het niet en het maakte niet uit of het hbo of wo was: studeren en ik waren geen match voor elkaar in die setting. Vrijwilligerswerk en ik echter wel. Van theater tot aan spellenbeurzen, van kinderfilmfestivals tot aan het organiseren van vakanties: ik stond vooraan en gaf ziel en zaligheid. Ik bloeide op en deed waar ik goed in ben: mensen zien, ze verder helpen en samen genieten van het leuke leven.”

Winnend verhaal

De passie van Lotte werd gezien door een werkgever die haar een betaalde baan aanbood. “Eentje met uitdaging en ruimte om te groeien. Qua werk, kennis en uren,” schrijft Lotte in haar winnende verhaal. “Een baan waarin flexibel werken de norm is. En vooral een baan waarin ik werd gezien als mezelf, als iemand die een heleboel kan en die soms even een pauze nodig heeft.” Uiteindelijk verdiende Lotte met haar nieuwe baan genoeg om financieel op eigen benen te staan. Ze eindigde met een duidelijke boodschap voor zowel werkzoekenden met reuma als hun potentiële werkgevers: “Ik schreeuw niet meer van de daken dat werkgevers verder mogen kijken dan behaalde diploma’s of sociale stempels. Ik laat ze het veel liever zien.”

ReumaZorg Nederland plaatst dit winnende verhaal vrijdag 31 december op haar site.

De redactie van ReumaMagazine leeft mee met Lottes partner, familie en dierbaren en wenst allen kracht om dit grote verlies te verwerken.