Enthousiast schrijft Querijn Hensen 22 oktober op Linkedin: “Afgelopen weekend stond er een artikel in de Mezza (AD Magazine) over mijn sport en de diversiteit in mijn leven. Vandaag het ReumaMagazine ontvangen waarmee mijn foto de cover heeft gehaald en er een artikel in staat, geschreven door Judith Urban. Toch wil ik ook stilstaan bij de kwaliteit van het artikel, ik weet dat ReumaMagazine geen Trouw, de Volkskrant of het Algemeen Dagblad is, maar Judith Urban heeft dit naar mijn idee erg mooi opgeschreven en de essentie van het verhaal verteld. Dankjewel Judith!”

Fantastische prestatie Querijn Hensen

In het Paralympische bad zwom Querijn mee in drie categorieën: de 50 meter vrije slag, 100 meter rugslag en 4 x 100 meter wisselslag estafette. Het lukte hem helaas niet om een medaille te bemachtigen, maar op de twee laatste afstanden eindigde hij in de top 6, wat natuurlijk een fantastische prestatie is met concurrenten op wereldtopniveau.

Pijn blijven houden

Zijn knie gaf als eerste aan dat er iets niet in de haak was in het lichaam van Querijn. Die werd dik en Querijn bleef maar pijn houden. Jeugdreuma, oordeelde een reumatoloog in een Amersfoorts ziekenhuis. Sindsdien is hij onder behandeling van kinderreumatoloog en hoogleraar kindergeneeskunde Nico Wulffraat in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, WKZ.

Gewichtloos

Omdat voetballen met reuma niet langer lukte, moest Querijn op zoek naar een andere sport. Hij vond een nieuwe passie in het wedstrijdzwemmen, onder andere vanwege de gewichtloosheid die hem minder pijn opleverde dan bij voetbal het geval was.

Zenuwachtiger dan in Tokyo 

Meedoen aan de Paralympische Spelen is niet voor iedereen weggelegd. Om voor kwalificatie in aanmerking te komen, moet een topsporter zowel voldoen aan de internationale eisen van de internationale zwemfederaties en het Internationaal Paralympisch Comité als aan de nationale prestatie-eisen van NOC*NSF. 

Lees het hele verhaal in ReumaMagazine 7-2021.