Binnenkort worden de aanbevelingen over vaccinaties in de behandelrichtlijn voor jeugdreuma vernieuwd. Waar moet men volgens jou goed op letten? Wat vind jij belangrijk?

Mail naar Youth-R-Well.com via info@youth-r-well.com.

Over Youth-R-Well

Youth-R-Well.com is de onafhankelijke stichting die zich inzet voor jongeren met reuma in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Youth-R-Well draagt bij aan verschillende initiatieven om de zorg voor jonge reumapatiënten te verbeteren.

Onbegrip

Jongeren lopen vaak tegen heel andere problemen aan dan volwassenen met deze aandoening. Reuma openbaart zich bij jongeren precies op het moment dat er belangrijke keuzes moeten worden gemaakt voor de toekomst. Keuzes wat betreft studie en werk, maar ook keuzes in relaties en zelfstandig worden. Daarnaast moet reuma gecombineerd worden met een sociaal leven, terwijl het bij deze jongeren vaak op jonge leeftijd al pijnlijk duidelijk wordt dat je met reuma soms niet alles kan wat je vrienden en vriendinnen kunnen. Daarnaast speelt onbegrip ook een grote rol in het leven van deze jongeren. Aan de buitenkant is niet te zien hoeveel pijn je hebt en wat je wel of niet kan, je wordt vaak raar aangekeken als je de lift neemt in plaats van de trap of niet op kunt staan voor een ouder iemand in de bus of trein.

Platform

Stichting Youth-R-Well.com biedt een platform waar jongeren met reuma zich in kunnen herkennen en met elkaar in contact kunnen komen. Dit wordt gedaan door informatie te geven, maar ook door het organiseren van zowel online als offline activiteiten wil Youth-R-Well.com laten zien hoe je positief kunt blijven. Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren zich meer begrepen voelen en meer begrip krijgen in de samenleving.

Meer weten? Kijk op Youth-R-Well.com.