Ook dit jaar is er een Denk Anders Debat. Dit debat vindt plaat op 7 april en is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar met een beperking of chronische ziekte. Het zal niemand verbazen dat het nu om een digitale editie gaat. Dat heeft als voordeel dat je mee kan praten vanuit je eigen huiskamer.

Op 7 april is het zo ver: de eerste digitale editie van het Denk Anders Debat! Tijdens het debat delen jongeren hun persoonlijke ervaringen met het opbouwen van een zelfstandig leven. Tegen welke drempels zijn zij aangelopen? En hoe hebben ze deze overwonnen? Samen met politici, beleidsmakers en werkgevers wordt bekeken hoe we deze drempels in de toekomst kunnen wegnemen.

Onderwerpen Denk Anders Debat van vorig jaar

Vorig jaar werd het Denk Anders Debat in Amsterdam gehouden. In dit debat stonden de persoonlijke ervaringen van jongeren op het gebied van school, stage en (vrijwilligers)werk centraal. Denk bijvoorbeeld aan: worstelingen met instanties, de overstap van studie naar werk, vooroordelen en veerkracht.

Netwerk voor mensen met beperking of chronische ziekte

Ieder(in) organiseert het Denk Anders Debat. Ieder(in) is een netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar, heb je een beperking of chronische ziekte? Wil je meepraten en jouw ervaringen delen? Je kunt je nu al aanmelden. Als je je aanmeldt, kun je ook meedenken over onderwerpen. Je kunt ook vast warm lopen door de aftermovie te bekijken.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.