Frederique koos voor het onderwerp studiekeuze en reuma omdat zij een vriendin heeft met reuma. “Mijn vriendin wilde verpleegkunde gaan studeren. Dat werd haar door haar arts afgeraden. Ze kon de lichamelijke belasting van dit beroep met haar vorm van reuma waarschijnlijk niet aan. Dat was natuurlijk niet alleen een teleurstelling maar ook nog een extra confrontatie met haar aandoening. Ik vroeg me af of meer mensen met dit probleem worstelen en wat er gebeurt als je een ander toekomstperspectief krijgt. Hoe ga je daarmee om?”

Enquête over studiekeuze en reuma

Frederique heeft een enquête samengesteld met vragen over onder andere onderwerpen als studiekeuze in combinatie met de gestelde diagnose, hoe is jouw situatie nu als het gaat om studeren/werken in combinatie met de gestelde diagnose en over toekomstperspectief en de gestelde diagnose. “Ik denk dat iedereen zo’n vijf minuten bezig is met het invullen van deze enquête. De enquête staat op het onlineplatform Microsoft Forms. Invullen is anoniem. De gegevens uit de enquête moeten leiden tot aanbevelingen voor toekomstige studenten bij wie de diagnose reuma is geconstateerd.”

Helpen met deze studieopdracht

De onderzoeksgegevens worden tot maximaal een jaar na dit onderzoek bewaard en worden alleen gebruikt voor dit onderzoek. Frederique vraagt mensen met reuma haar te helpen met deze studieopdracht. Vragen? Mail naar reumamagazine@bdu.nl. De redactie stuurt de mail door naar Frederique. En natuurlijk wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.