Soms duurt het even voordat je bij een arts of behandelaar terecht kan. Dat is heel vervelend en ook nog eens niet nodig. De zorgadviseurs van jouw verzekeraar kunnen hulp bieden bij het sneller vinden van een behandelaar. Zo hoef je niet onnodig lang te wachten.

Second opinion nodig?

Heb je een diagnose en/of behandelplan gekregen, maar wil je graag wat meer zekerheid voor je een keuze maakt? Je zorgverzekeraar helpt je aan een second opinion of ander advies dat jou met vertrouwen de volgende stap laat nemen. De zorgwereld is groot en soms heel onoverzichtelijk. De zorgadviseurs van je zorgverzekeraars weten wie de beste specialist voor jou is, welke zorgcentra snel plek voor je hebben en helpen je graag om de weg te vinden naar de juiste behandeling.

Sneller behandelaar vinden bij achterstallige zorg

Na de coronaperiode start het wegwerken van ontstane wachtlijsten en achterstallige zorg. De zorgadviseurs van je zorgverzekeraars weten welke zorgcentra snel plek voor je hebben voor jouw specifieke behandeling en helpen je graag. Mantelzorg is een mooie taak, maar niet gemakkelijk. Je zorgverzekeraar zorgt dat je er niet alleen voor staat. Bel om te vragen welke vergoeding of ondersteuning voor jou mogelijk is, welke thuiszorgorganisaties bij je passen en om alle andere vragen over mantelzorg te stellen. Zorgbemiddeling door zorgverzekeraars blijkt succesvol. Vier op de vijf verzekerden die de zorgverzekeraar belt voor hulp, komt ook inderdaad eerder aan de beurt bij een andere zorgverlener.

Op de website www.mijnzorgverzekeraar.nl kunnen verzekerden informatie hierover vinden. Ook staan de telefoonnummers van de betreffende afdelingen erop. Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.