Een bloedafname of een andere prik is voor iedereen anders. Als je in het ziekenhuis moet worden onderzocht omdat je misschien ziek bent, wordt ook vaak naar je bloed gekeken. Ook krijgen sommige kinderen een infuus of een injectie. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze handelingen. Daarom is er de Prik!app.

Spelen met de Prik!app

De Prik!app is vernieuwd. Niet alleen wordt door het spelen met deze app duidelijk wat er gebeurt bij een bloedafname, infuus of injectie, ook leer je spelenderwijs hoe je er zelf voor kunt zorgen dat het zo prettig mogelijk verloopt. Speel er dus vooraf thuis mee, en je weet precies wat je te wachten staat. De app is nuttig: als je weet hoe het zal gaan en wat je kunt doen om het zo prettig mogelijk te laten verlopen, ben je minder gespannen en gaat alles makkelijker. 

Voor kinderen

De app is ontwikkeld door en gebaseerd en toegespitst op de werkwijze bij kinderen in het Wilhelmina kinderziekenhuis van het UMC Utrecht. Omdat de werkwijze in de regel overeen zal komen met andere ziekenhuizen/laboratoria, kan de app ook daar worden gebruikt door kinderen om zich voor te bereiden. Wel is het goed om de werkwijze van te voren te checken, zodat het kind weet wat er eventueel anders gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld in de app standaard gebruik gemaakt van verdovende zalf.

Gratis te downloaden

De Prik!app is gratis te downloaden op je tablet, laptop of mobiele telefoon. Je vindt ‘m in de Apple App Store en in de Google Play store. Kijk voor meer informatie op PRIK!APP – Het WKZ.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.