In ReumaMagazine 2-2021 is e-health in de reumazorg het dossier. Het aantal voorbeelden van e-health binnen de reumazorg groeit. Met het toenemen van het aantal e-healthtoepassingen groeit de behoefte aan een overkoepelende strategie. Wat moet er gebeuren om e-health een wezenlijk onderdeel te maken van de reumazorg in Nederland?

Nog meer onderwerpen in ReumaMagazine 2-2021

In ReumaMagazine komen uiteraard nog meer onderwerpen aan bod. Zo is er een artikel over de rol die ontspoorde B-cellen in het immuunsysteem van mensen met RA spelen. Prednison heeft bij veel mensen een slechte naam, onder meer omdat het schadelijk is voor de botten. Internist-endocrinoloog Liesbeth Winter bedacht een geheel nieuwe oplossing voor dit probleem.

Nieuwe opleiding

EUPATI is een nieuwe Nederlandse opleiding voor patiëntenvertegenwoordigers die stevige invloed willen uitoefenen op onderzoek naar en ontwikkeling en beschikbaarheid van geneesmiddelen.

In de wielen gereden

Lees ook over de studenten die een evenement wilden organiseren maar door Covid-19 in de wielen werden gereden. Het evenement werd verrassend afgerond.
Binnenkort krijgen de meeste mensen met ontstekingsreuma een uitnodiging om het coronavaccin te krijgen. Het gaat hoe dan ook om een belangrijk vaccin en dat geldt zeker voor mensen met ontstekingsreuma, omdat zij gevoeliger zijn voor infecties. Er wordt zoveel verteld over deze vaccins, dat het soms lastig is om het overzicht te houden. Bart van den Bemt zette alle feiten over reuma en het coronavaccin op een rijtje.