De Stichting Axiale SpA Nederland doet met een eigen team mee aan de virtuele wandeling met deelnemers over de hele wereld die ter gelegenheid van de Wereld SpA dag in de maand mei wordt georganiseerd. Kijk op Walk Your A.S. Off en doe mee! Je wandelt, sport of beweegt in je eigen omgeving, alleen of met anderen. Het doel is om Nederlandse axiale SpA-patiënten en hun familie en vrienden virtueel samen te brengen. De hele maand mei wordt gewerkt aan hun welzijn en gezondheid. Daarnaast wordt gestreefd naar een bredere bekendheid van axiale SpA.

Nieuw doel voor Wereld SpA dag

Walk Your A.S. Off bestaat sinds 2015. Elk jaar is er een nieuw doel. Alle deelnemers hebben samen al de afstand rond de aarde gelopen en die tot de maan gehaald. Nu wordt geprobeerd wereldwijd genoeg stappen te verzamelen om naar Mars te lopen! Dit is een tienjarige doel. Waarom tien jaar? Nou, omdat de gemiddelde duur van het begin van de symptomen tot de diagnose van axiale SpA wereldwijd tien jaar is. Dit is veel te lang en slechts een van de redenen waarom er meer bewustzijn voor SpA moet komen.

Bechterew Volleybaltoernooi

Leuk nieuws in deze coronatijd: het Internationaal Bechterew Volleybaltoernooi 2022 gaat waarschijnlijk wél door! Op zaterdag 2 april 2022 wordt het 17e Internationale Bechterew Volleybaltoernooi gespeeld. Dat toernooi is in 2020 en 2021 niet door kunnen gaan. De stichting adviseert deze datum in vet gedrukte letters in de agenda te zetten!