Gezondheidspsycholoog Frank Verhulst ontwikkelde een algemene vragenlijst bij chronische klachten om deze persoonsafhankelijke factoren in kaart te brengen. Met behulp van deze vragenlijst kan de zorgverlener nog beter het gesprek aangaan met iemand met reuma. De onderzoekers van dit onderzoek willen deze vragenlijst wetenschappelijk onderbouwen bij mensen met reuma. Op deze manier kan de zorg voor mensen met reuma worden verbeterd.

Vragenlijst over zelfmanagement bij reuma

De originele vragenlijst naar de persoonlijke factoren die een rol spelen bij zelfregie is vrij lang. Een kortere versie van deze vragenlijst willen de onderzoekers gaan testen bij mensen met reuma.

Je kunt meedoen aan het onderzoek als je een reumatische aandoening hebt én 18 jaar of ouder bent. Als je mee wilt doen aan het onderzoek vul je twee keer de vragenlijst in, met een tussenperiode van 7 dagen. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 15 minuten. De link om de vragenlijst digitaal in te vullen ontvang je beide keren vanuit de onderzoekers per mail.

Privacy

De vragenlijst is anoniem. Dit betekent dat de antwoorden niet naar jou kunnen worden herleid. Ook is jouw emailadres niet bij Frank Verhulst bekend.

Meedoen?

Als je mee wilt doen, kun je een mail sturen naar de onderzoekers van de Avans Hogeschool in Breda (Natasha Jens en Lynn Dundas): l.dundas@student.avans.nl. Je krijgt dan per mail eerst nog extra informatie over het onderzoek.

Als je je al hebt aangemeld of als je al hebt meegedaan aan het onderzoek, kun je niet nog een keer meedoen.

Wil je meer weten? Kijk dan op de site van ReumaZorg Nederland.