De Hogeschool van Amsterdam is een onderzoek gestart naar wat een therapeut moet weten en kunnen om digitale hulpmiddelen te gebruiken. Heb je reuma en wil je graag meedenken? Meld je dan aan voor 3 gesprekken. Hiervoor ontvang je een vergoeding.

Waarom dit onderzoek?

Niet iedere fysiotherapeut of oefentherapeut biedt digitale hulpmiddelen aan. Het is belangrijk dat therapeuten de juiste dingen weten en kunnen om deze digitale hulpmiddelen te gebruiken. Zo kunnen ze jou ook beter helpen. En krijg jij zelf ook meer grip op je reuma. De Hogeschool van Amsterdam is hiernaar een onderzoek gestart: de AMSOS-studie. Voor dit onderzoek worden in april en in mei 2024 gesprekken gevoerd met therapeuten en mensen met reuma.

Doe je ook mee?

Je kunt mee doen aan het onderzoek als je:

Gewrichtsklachten hebt op basis van reuma, zoals artrose, RA of jicht;

18 jaar of ouder bent;

Bereid bent om 2 keer naar Amsterdam te reizen op:

1ste keer: donderdagmiddag 11 april

2de keer: donderdagmiddag 6  juni;

Bereid bent om daarnaast ook 1 keer een sessie online te volgen in april.

Wat houdt deelname in?

Als je meedoet aan het onderzoek, dan woon je drie sessies bij van in totaal 6 uur. Bij de sessies op locatie in Amsterdam vragen wij je om samen met andere mensen met reuma te brainstormen over het gebruik van technologie tijdens de behandeling. Deze sessies zullen allebei 2 tot 3 uur duren. De online sessie vindt op een door jou zelf gekozen datum en tijd in de maand april plaats. Deze sessie zal maximaal 1 uur van je tijd kosten.

Vergoeding

Vergoeding voor deelname aan het onderzoek is 25 euro per uur (totaal voor 6 uur is de vergoeding dus 150 euro). Ook zullen jouw eventuele reiskosten worden vergoed.

Meedoen of meer informatie?

Stuur dan een e-mail met jouw naam naar Nanette van der Spek, onderzoeker van de Hogeschool van Amsterdam via: n.van.der.spek@hva.nl onder vermelding van ‘AmSOS-studie’. Kun je de genoemde data niet, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan alsnog contact met Nanette op. Dan kijkt zij naar de mogelijkheden.