De impact van sociale isolatie door corona was voor veel mensen enorm. Voor mensen met een fysieke ziekte, aandoening of beperking bleek deze periode extra zwaar. Niet alleen hadden zij te maken met verminderende sociale contact, maar ook met grotere risico op corona. Dat kwam door hun fysieke kwetsbaarheid en een verminderende toegang tot hun reguliere zorg. Dit heeft grote gevolgen voor hun mentale gezondheid en onderwerpen als zingeving.
De onderzoekers zijn nog hard op zoek naar deelnemers. Mensen met reuma wordt gevraagd zich aan te melden. Als je dat doet, maak je kans op deelname aan de online workshop ‘Je leven in één herinnering’. De workshop duurt 2,5 uur en wordt gegeven door Jacky van de Goor. Zij ontwikkelde de methodiek op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek naar zingeving voor wie?

Je kunt meedoen aan dit onderzoek als je ouder bent dan 18 jaar en te maken hebt met een fysieke ziekte, aandoening of beperking die uw bewegingsvrijheid beperkt. Ook moet je in staat zijn een online workshop van 2,5 uur te volgen. Je bent in een staat een laptop/computer/tablet te bedienen en je kunt zowel spreken via het videoplatform Zoom als ook de chatfunctie van dit programma gebruiken.
De online workshop is in maart op de volgende data: dinsdag 15 maart 13.30-16.00 uur, donderdag 17 maart 19.30-22.00 uur, vrijdag 18 maart 10.00-12.30 uur en dinsdag 22 maart 10.00-12.30 uur. 

Willekeurig gekozen

Er wordt willekeurig gekozen wie er in de workshopgroep terecht komt en wie in de zogenaamde controlegroep. Onder de deelnemers die niet worden geplaatst in de workshopgroep worden enkele exemplaren van het gelijknamige boek ‘Je leven in één herinnering’ van Jacky van de Goor verloot. Iedereen die aan het onderzoek meedoet, wordt gevraagd om drie keer een online vragenlijst in te vullen. Dit zal maximaal 20 minuten duren per keer.

Je kunt je hier aanmelden. Vragen? Mail naar Lieke Veltmaat: l.m.t.veltmaat@tilburguniversity.edu