Joyce Koelewijn is officemanager bij Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten (NVSP). “We hebben de spreekkamerkaart ontwikkeld omdat je in de spreekkamer vaak even kwijt bent wat je wilde vertellen. Het kan ook gebeuren dat er tijdens het gesprek geen tijd is om de goede vragen te stellen. Je komt de spreekkamer uit met een onvoldaan gevoel. Op de spreekkamerkaart kun je aangeven waar en hoeveel klachten je ervaart of hebt. De kaart is een soort geheugensteuntje voor jezelf. Je kunt hem via onze site downloaden en printen.”

Spreekkamerkaart

De Spreekkamerkaart van de Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten helpt patiënten bij het voorbereiden van een bezoek aan hun reumatoloog. Op de kaart kun je je klachten noteren, er zit een spinnenweb van positieve gezondheid bij om verschillende levensgebieden in kaart te brengen, en een vragenlijst om de symptomen beter te beschrijven.

Het spinnenweb van positieve gezondheid

Het zogenoemde ‘spinnenweb van positieve gezondheid’ laat je zien hoe je goed kunt leven. En hoe je je leven zou kunnen verbeteren. Je hebt Sjögren, maar je leven hoeft daar niet door bepaald te worden. Met het spinnenweb van positieve gezondheid kunt je namelijk ook zien wat wel goed gaat in je leven.

Bij het spinnenweb hoort een vragenlijst. De vragen gaan over gaan over 6 belangrijke onderwerpen van je leven:

Lichaam, Gevoel en gedachten, Zinvol leven, Kwaliteit van leven, Meedoen, Dagelijks leven

Kijk naar het filmpje Mijn positieve gezondheid, hoe werkt het?