In beweging blijven is essentieel om verstijving van de wervelkolom tegen te gaan. Regelmaat en discipline zijn daarbij heel belangrijk: door oefeningen en goed bewegen tijdens actieve en niet-actieve periodes van de ziekte kun je het ziekteproces aanzienlijk vertragen. Dat is essentieel voor de gezondheid van mensen met Axiale SpA, maar het is soms moeilijk om het vol te houden. Dat is de reden dat elk jaar het Internationaal Bechterew Volleybaltoernooi wordt georganiseerd. Zo’n jaarlijks evenement motiveert om een jaar lang weer te gaan oefenen. Het onder elkaar zijn, met elkaar sporten en ervaringen uitwisselen wordt als zeer positief ervaren. Stichting Axiale SpA is er van overtuigd dat het toernooi helpt om te blijven oefenen en sporten, en dat is toch het beste voor mensen met axiale SpA.

Iedereen met axiale SpA is welkom! En elke team mag één niet- axiale SpA patiënt inzetten.

Team wordt altijd compleet gemaakt

Iedereen kan meedoen: als individu, duo, team of welke samenstelling dan ook. Als je zelf geen volledig team kunt opstellen dan worden teams samengevoegd of individuele deelnemers of duo’s aan het team toegevoegd. En natuurlijk zijn nieuwkomers en onervaren spelers ook zeer welkom. Het bewegen met elkaar op een gezellige manier staat centraal!

Goed om te weten

Stichting Axiale SpA Nederland organiseert een keer per jaar het internationale Bechterew volleybaltoernooi, bedoeld voor mensen met axiale spondyloartritis (axiale SpA) . Op acht velden doen zo’n 250 tot 300 spelers mee. De bal is lichter en ook de spelregels zijn aangepast. Meedoen is belangrijker dan winnen. Mensen met axiale SpA worden door dit toernooi gemotiveerd een jaar lang goed te oefenen. Bewegen is essentieel voor mensen met deze aandoening.

Kijk hier voor meer informatie.