Betere zorg begint bij écht betrekken van patiënten. Om echt patiëntgericht te werken is het belangrijk om doorlopend naar patiënten te luisteren en te zoeken naar hun wensen en behoeftes.

Over ons

Ikzoekeenpatient.nl helpt bij het realiseren van de ambitie van patiëntenverenigingen en de overheid om de zorg patiëntgerichter te maken. Patiënten hebben vaak een ander perspectief op zorg dan zorgprofessionals of innovators in de zorg. Het leren kennen van dit perspectief is waardevol. Wat is hun verhaal? Wat hebben zij meegemaakt? Waar waren ze positief over? Wat zouden ze graag anders willen zien? Antwoorden op deze vragen verrijken de kennis en ervaring en daarmee een professionele blik op zorg.

Ikzoekeenpatiënt.nl helpt je bij het vinden van de juiste patiënten voor je vraagstuk. Zodat ook jij verrijkende inzichten krijgt die je kunt inzetten om de zorg beter te maken.

Projecten die vragen om patiëntervaringen

Wil je weten specifieke patiënten tegenaan lopen en behoefte aan hebben? Hoe het is om te leven met een bepaalde aandoening? Wil je je plannen voorleggen aan de mensen om wie het uiteindelijk draait? Heb je input of inspiratie nodig bij het ontwikkelen van een nieuwe behandeling of beleid? Schakel dan ikzoekeenpatiënt.nl in.

Patiënten inzetten op verschillende manieren

Via ikzoekeenpatiënt.nl betrek je patiënten op de manier die past bij jouw vraagstuk of wetenschappelijk onderzoek. Zet bijvoorbeeld interviews in om één op één dieper op een onderwerp in te gaan of gebruik een focusgroep om met meerdere patiënten tegelijk in gesprek te gaan. Je kunt ook via een vragenlijst gemakkelijk en gestandaardiseerd informatie ophalen of een groep mensen met specifieke kenmerken herhaaldelijk iets voorleggen. Kortom, genoeg mogelijkheden om inzichten op te halen die je kunt inzetten om de zorg beter te maken.