Er zijn drie soorten gehandicaptenparkeerplaatsen. De algemene gehandicaptenparkeerplaats herken je aan een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan een blauw verkeersbord met een witte P en een wit rolstoelsymbool (verkeersbord E6). Bij het verkeersbord kan op de bestrating een groot wit kruis staan. Alleen voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen hier parkeren.

Gereserveerde parkeerplaats

De gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een gereserveerde parkeerplaats. Bijvoorbeeld bij een woonhuis. Onder het blauwe bord met het rolstoelsymbool hangt een wit bord met een kenteken. Alleen de auto of het gehandicaptenvoertuig met dit kenteken mag hier staan.

De gehandicaptenparkeerplaats op kenteken met tijdsaanduiding is een gereserveerde parkeerplaats. Het is een parkeerplaats op een plek waar je op vaste tijden komt. Bijvoorbeeld voor jouw werk. Onder het bord met kenteken hangt een wit bord met dagen en tijden. Binnen deze uren mag alleen jij hier parkeren. Op andere uren mogen ook anderen op deze plaats parkeren.

Nieuwe parkeergids

Er is nu een nieuwe parkeergids te krijgen. Omdat de gemeentelijke indelingen en daarmee ook de parkeerregels behoorlijk zijn veranderd (nu nog 342 gemeenten) was het dringend noodzakelijk ook de parkeergids te vernieuwen.

Dat is met grote zorgvuldigheid gedaan. De oude gids is hiermee vervallen. De nieuwe gids loopt (het betreft hier de gemeentelijke indeling) tot 01-01-2028.

Website Parkeren zonder zorgen

Om de komende vier jaar deze parkeergids up to date te blijven houden is er een website. Door middel van de nieuwsbrieven wordt je geïnformeerd over wijzigingen in de regelgeving.

Door de explosieve stijging van de drukkosten, papier, inkt, lay-out en ontwerpkosten en niet vergeten de stijgende portokosten (hiervan is maar een gedeelte doorberekend) is de prijs enigszins aangepast. De prijs van de gids is nu €14,95 inclusief verzendkosten en betalen na ontvangst.

Je kunt de nieuwe parkeergids bestellen per mail: parkeergids@gmail.com.