De afdelingen Reumatologie van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc hebben het predicaat ‘Centre of Excellence in Rheumatology’ samen ontvangen. Het predicaat wordt voor de duur van vijf jaar, tot 2028, verleend op grond van het aantal en de kwaliteit van de wetenschappelijke publicaties in de vijf voorafgaande jaren.

Toonaangevend

De Sint Maartenskliniek is als gespecialiseerd ziekenhuis in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De kliniek staat bekend om haar aanpak van complexe aandoeningen. Maar je kunt daar ook terecht voor veelvoorkomende klachten of blessures op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. De afdelingen orthopedie en reumatologie zijn de grootste van Nederland.

Structureel wetenschappelijk onderzoek

De Maartenskliniek zoekt voortdurend naar nieuwe en betere manieren van werken. Daarom wordt structureel wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd om te kijken hoe goed bestaande behandelingen werken. Ook worden nieuwe behandelmethoden ontwikkeld.

De afdelingen reumatologie in Nijmegen (Sint Maartenskliniek Nijmegen en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), Boxmeer, Woerden, Geldrop, Alphen aan den Rijn, Ede, Barneveld en Veenendaal bieden hoogwaardige zorg. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met het Radboudumc. Naast medische zorg heeft de Sint Maartenskliniek ook aandacht voor het omgaan met de gevolgen van reuma in het dagelijks leven. Zodat je weet wat je wel en niet kunt of moet doen en je ook gevoel van controle behoudt over jouw ziekte.

Jongerenpoli

Patiënten tussen de 16 en 25 jaar met een reumatische aandoening kunnen terecht op de jongerenpoli in Boxmeer of Nijmegen. De behandelaars op de jongerenpoli hebben een coachende rol ten aanzien van allerlei aspecten, zoals functioneren op school, sociale contacten, gezinsleven en seksualiteit.