De Reuma Walk is een uitdagende wandeltocht van 5 kilometer door het prachtige bos- en heidegebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een aangenaam en afwisselend landschap om heerlijk van te genieten! De routes worden met zorg volledig uitgepijld. Reuma Nederland werkt dit jaar samen met de Heuvelrug Wandel2daagse, daarom kun je er op de dag zelf ook voor kiezen om een langere wandelroute van 10 of 20 kilometer te lopen.

NXT Maarsbergen is dit jaar de nieuwe start en finish locatie van de Reuma Walk; een mooie samenwerking met de leerlingen van deze scholengemeenschap en stichting GreenRace.

Reuma Walk Home Edition, een alternatief vanuit huis

Wil jij deelnemen aan de Reuma Walk maar wandel je liever in je eigen omgeving, dan kan je gebruik maken van de gratis Wandel.nl-app. Meld je in de app aan voor het digitale evenement Reuma Walk Home Edition en bepaal zelf een route van 5, 10 of 20 kilometer. Haal je het aantal kilometers, dan ontvang je een unieke Reuma Walk badge!

Wandel je mee voor het goede doel?

Reuma remt het dagelijkse leven van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Allemaal mensen die wel willen, maar niet moeiteloos kúnnen meedoen in onze maatschappij. Mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Dat is de rem van reuma. Niet vrijuit leven, werken en bewegen. Met de Reuma Walk kan jij je al wandelend inzetten tegen de rem van reuma. Samen gaan we grenzen verleggen. Natuurlijk in je eigen tempo, want iedereen beweegt op zijn eigen manier. En dat is belangrijk, zeker wanneer je reuma hebt.

De opbrengst van de Reuma Walk komt ten goede aan onderzoek om reuma in de toekomst te kunnen genezen. Vorig jaar werd er bijna 10.000 euro opgehaald!