Het is soms best lastig om medicijnen altijd goed te gebruiken, vooral als je langdurig medicatie gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je je medicijnen vergeet, omdat je per ongeluk een onjuiste dosering inneemt of omdat je het gevoel hebt dat de medicatie niet goed werkt.

Als je medicatie niet goed gebruikt, kan het effect ervan minder worden. Daarom is het belangrijk om samen met je reumatoloog te beslissen welke behandeling het beste past bij jou.

Hoe je dat doet en waarom het belangrijk is om medicatie goed te gebruiken, vertelt Bart van den Bemt op maandag 23 januari van 19:30 tot 20:30 in het webinar ‘Leven met Medicijnen’.

Bart van den Bemt is behalve hoogleraar ook apotheker en medisch manager bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Bovendien is hij als onderzoeker verbonden aan het Radboudumc. Hij houdt zich onder andere bezig met therapie bij reumatische ziektes en pijn. Bart van den Bemt focust zich op therapietrouw, biologicals en biosimilars. Hij weet daarom veel over reumamedicatie en wat het betekent om daarmee te leven.

Het webinar gaat onder andere over:

Wat is therapietrouw?

Waarom worden medicijnen niet altijd goed gebruikt?

Hoe erg is het om medicatie niet altijd goed te gebruiken?

Welke oplossingen zijn er om medicatie wel goed te gebruiken?

Waarom is samen beslissen belangrijk bij het kiezen van medicatie?

Wordt samen beslissen toegepast in de spreekkamer? En hoe effectief is dat?

Aanmelden

Meld je hier aan of stuur een mail naar aanmelding@reumazorgnederland.nl o.v.v. Webinar Leven met Medicijnen.

Na je aanmelding ontvang je in de week voorafgaand aan het webinar een link voor online deelname.