Petra Borsje-van den Berg nam de EULAR-prijs in ontvangst namens ReumaZorg Nederland tijdens de openingsceremonie van het EULAR congres 2022. Zij ging daarna trots op de foto met EULAR-president Annamaria Iagnocco. Petra bedankte de patientpartners van RZN en de afdeling reumatologie van het Bravis ziekenhuis voor hun bijdrage aan dit geweldige resultaat

ReumaZorg Nederland blij met EULAR-prijs

Petra Borsje, coördinator patiëntenparticipatie van ReumaZorg Nederland, hield in de Deense hoofdstad een presentatie over de gesprekskaarten. Hoe haal je met een gesprekskaart het meeste uit je gesprek in de spreekkamer? Hoe verbeter je je kwaliteit van leven? Waar loop jij tegenaan met reuma in jouw leven? En wat zou je hierover willen bespreken met je arts of verpleegkundige? De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) ontwikkelde gesprekskaarten die kunnen helpen om aan te geven waar jij mee worstelt. 
Borsje hield haar presentatie over de gesprekskaarten op woensdag 1 juni tijdens het EULAR congres 2022. Ze ontving hiervoor een prijs van de patiëntenkoepel van EULAR: PARE. RZN is namens Nederland lid van EULAR voor PARE.

Over EULAR

EULAR is een Europese samenwerking tussen reumatologen, paramedici en patiënten. Het doel van EULAR is om de kwaliteit van leven voor mensen met reuma te verbeteren. EULAR geeft voorlichting en steunt onderzoek. EULAR wil reuma zo helpen voorkomen, genezen en beter behandelbaar maken. De patiëntentak van EULAR heet PARE. RZN is namens Nederland lid van EULAR voor PARE .
Het EULAR congres trekt jaarlijks zo’n 17.000 deelnemers. EULAR is daarmee het grootste reumatologiecongres van Europa. Het congres is zo’n succes omdat het ook geschikt is voor mensen met reuma. Je kunt altijd interessante presentaties volgen. Ook wanneer je geen zorgverlener of onderzoeker bent. PARE biedt tijdens het EULAR congres een mooi podium voor aangesloten patiëntenorganisaties. Zij kunnen hun projecten met elkaar delen.
Zaterdag 4 juni was de laatste dag van EULAR 2022. “Met een koffer vol herinneringen aan een netwerk van bevlogen mensen die zich overal in Europa inzetten voor een beter leven met reuma”, keerden Patricia Pennings en Petra Borsje van RZN weer huiswaarts.