Er is steeds meer bewijs dat een gezond en actief leven positieve invloed heeft op iemands gezondheid. Ook voor mensen met een chronische ziekte. Sterker nog: steeds vaker wordt bij deze doelgroep gezonde leefstijl als medicijn voorgeschreven. Daarom organiseert Special Heroes Nederland in de maanden november en december verschillende webinars waarin de organisatie mensen met MS, reuma, hersenletsel of een dwarslaesie inspireert tot het zetten van kleine stappen naar gezondere gewoontes. Onder meer Wendy Walrabenstein werkt hieraan mee. Luister en praat mee over uitdagingen, succesmomenten, best practices. Deel ervaringen en motiveer elkaar. Na afloop van het webinar kan iedereen zich aanmelden voor de thema’s: bewegen, herstellen & slapen en voeding. Op 15 november is Nora Schenk (zie foto) dagvoorzitter. Nora heeft SLE (Systemische Lupus Erythematosus). In het dossier van Reumamagazine 7-2017 vertelde ze hoe hardlopen met reuma haar medicijn is.

Achtergrond Wendy Walrabenstein

Wendy Walrabenstein werkte vijftien jaar in de financiële dienstverlening. Met haar echtgenoot woonde ze acht jaar in het buitenland, eerst in Italië en daarna in Zwitserland. Toen ze terugkwam in Nederland besloot ze het roer volledig om te gooien. Ze volgde een opleiding tot diëtist, slaagde cum laude en bracht ondertussen een boek uit over gezonde voeding en leefstijl. Ze coördineerde onder andere het onderzoek Plants for Joints van het centrum voor reuma en revalidatie Reade. Lees het artikel over Wendy in ReumaMagazine 4-2019: ‘Leefstijl staat volop in de belangstelling, maar dat vertaalt zich niet in meer wetenschappelijk onderzoek’.

Stichting Special Heroes Nederland

De webinar wordt georganiseerd door Stichting Special Heroes Nederland. Deze stichting is op 1 januari 2016 ontstaan na een ontvlechting van de Stichting Onbeperkt Sportief (voorheen Gehandicaptensport NL, Nebas-NSG). De kennisfuncties van Onbeperkt Sportief  vormden, samen met NISB, het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede. De vervoersregeling en de programma’s Special Heroes / Revalidatie, Sport en Bewegen / Zo kan het ook! zijn verder gegaan onder de vlag van Stichting Special Heroes Nederland. 

Meld je aan via deze link.