ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnessprofessionals zoals Pieter van Heemskerk opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma veilig terecht kunnen om te sporten.
Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om voldoende te bewegen. Terwijl juist met een reumatische aandoening bewegen erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.
In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. De sportscholen staan klaar om deze mensen te helpen. 

Pieter van Heemskerk: 'Leer te luisteren naar je lichaam'

“Leren luisteren naar wat het lichaam zegt”, is het devies van Pieter van Heemskerk. Healthclub Sportiv in Nieuwerkerk aan den IJssel zorgt er al langer voor dat mensen met reuma bij deze club verantwoord kunnen sporten. Zijn verhaal komt aan bod in ReumaMagazine 3-2022 (dit blad verschijnt begin april). Om snel met een gecertificeerd centrum in contact te komen en hun programma tijdens de inloopdag op 22 februari te bekijken, klik je hier.

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten. ReumaNederland streeft naar een betere kwaliteit van leven met reuma. Met onderzoek naar betere behandelingen, betrouwbare informatie en aandacht voor de belangen van mensen met reuma.