"Ziekenhuis Gelderse Vallei wil de inwoners in haar regio ook in de toekomst goede reumatologische zorg bieden. Door samenwerking met de Sint Maartenskliniek, die het grootste reumacentrum van Nederland heeft, lukt dat op een kwalitatief zeer hoog niveau", vertelt Arjen Hakbijl, raad van bestuur van het Edese ziekenhuis. "Reumazorg is persoonlijke zorg waarbij ziekenhuis en patiënt een lange relatie met elkaar aangaan. Daarom was het voor ons belangrijk dat de patiënt onder behandeling blijft in het vertrouwde ziekenhuis. De patiënten kunnen, indien nodig, de andere artsen en behandelaren van Ziekenhuis Gelderse Vallei ongewijzigd blijven zien. De samenwerking met de Sint Maartenskliniek past binnen ons ziekenhuis als netwerkziekenhuis met de speerpunten voeding, bewegen en slaap."

Beste behandeling Ziekenhuis Gelderse Vallei

Desgevraagd vertelt de heer Hooijer, die in behandeling is bij de polikliniek: "Ik ben blij met de samenwerking. Het team dokters wordt groter, waardoor onderling overleggen voor hen gemakkelijker is en ik de beste behandeling krijg." Medewerkers van de polikliniek Reumatologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei komen in dienst bij de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen.
De Sint Maartenskliniek heeft het grootste reumacentrum van Nederland en biedt reumatologische zorg op meerdere plekken in Nederland. Op het gebied van reumazorg loopt de Sint Maartenskliniek nationaal en internationaal voorop als het gaat om de beste behandelresultaten en zinnige en zuinige zorg. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een groot algemeen ziekenhuis met een belangrijke functie in de uitgestrekte regio rondom Ede. Met spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek in Wageningen brengt het ziekenhuis de zorg dicht bij mensen. 
Op de foto zie je een reumatoloog en assistent van de polikliniek in het uniform van de Sint Maartenskliniek op de poli reumatologie in Ede.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.