Op de website WachttijdZorg.nl kan iedereen eenvoudig en gratis de wachttijden van elke Nederlandse zorginstelling inzien. Wil je sneller een zorgafspraak maken? Kies dan met behulp van een simpel keuzemenu zelf de zorgaanbieder met de kortste wachttijd. Zelfregie voor de patiënt en tijdwinst voor huisartsen en zorgverzekeraars! 

Hoe werkt WachttijdZorg.nl?

De bezoeker geeft op WachttijdZorg.nl aan of het om een behandeling, consult of onderzoek gaat. En natuurlijk ook om welk specialisme. Er verschijnt een overzicht van de wachttijden van alle zorgaanbieders. Die gegevens zijn direct afkomstig van de Nederlandse Zorgautoriteit. Nadat de bezoeker zijn keuze heeft gemaakt en zijn gegevens heeft ingevuld, gaat er een AVG-proof e-mailtje naar de huisarts. Deze kan dan makkelijk en snel een verwijzing naar de gekozen zorgaanbieder sturen. 

De voordelen 

De maker van de site, bedrijfskundestudent Julian Timmerman, heeft voor ogen dat mensen meer de zelfregie nemen voor hun medische zorg. Dat ze invloed kunnen uitoefenen op wanneer en waar ze willen worden geholpen. Samen met zijn vader, medisch specialist Jan Timmerman, bedachten zij deze heldere oplossing voor kortere wachttijden. 
Bijkomend voordeel is dat het zowel de huisartsen als de zorgverzekeraars tijd scheelt. De gerichte keuze voor een zorginstelling van een patiënt zelf zorgt voor minder bemiddeltijd. En natuurlijk is er altijd een hoger doel. “Het mooiste zou zijn als hiermee op de lange termijn de landelijke wachttijden van ziekenhuizen meer in balans komen”, aldus Julian Timmerman. 

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.