Conny Helder begon haar loopbaan als operatieassistent. Daarna werkte ze als bestuurder in de zorg. Ze was bestuurslid van brancheorganisatie ActiZ en bestuursvoorzitter bij zorginstelling TanteLouise in Bergen op Zoom. In die hoedanigheid pleitte ze al voor betere arbeidsomstandigheden en salarissen voor zorgpersoneel. “Er moet een maatschappelijke discussie worden gevoerd over de keuzes in de zorg,” zo vindt Helder. De menselijke maat moet terug, is haar boodschap.

Droge stoel en droog bed

Ook is ze een groot voorstander van het inzetten van innovatieve zorgtechnologie. Met betere techniek en hulpmiddelen kunnen mensen volgens haar langer thuis wonen. Maar ook aan de zorg in instellingen kan nog veel worden verbeterd, vindt ze. Ze verwoordde dat zo: “Iedereen verdient een droge stoel en een droog bed.” 
Helder staat bekend om haar kritiek op de complexe regelgeving in de zorg. Ze vindt het aantal regels te groot en soms te ingewikkeld. Ook vindt ze dat de registratielast omlaag moet. Ook vindt Helder dat er te weinig onderling overleg is tussen zorginstellingen in Brabant. Ze is medeoprichter van het Regionaal Overleg Niet-acute Zorg.
Onlangs liet ze weten dat het zo weinig gaat over wat er in de zorg aan de hand is en zoveel over wat er op de ic’s gebeurt. “Op de ic’s hebben de medewerkers het ook zwaar, maar dat geldt net zo goed voor de thuis- en ouderenzorg.”

Conny Helder: 'Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig'

Haar quote op de site van de Rijksoverheid: “Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig zijn, ook als je ouder bent of een beperking hebt. Dat vraagt om zorg met oog voor de verschillen tussen mensen. Ook sporten en bewegen dragen bij aan onze vitaliteit. Met hart en ziel zet ik me in voor deze onderwerpen.”

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.