Op KIJKsluiter staan animatievideo’s. Daarin vind je de belangrijkste informatie uit de bijsluiter in begrijpelijke spreektaal. Ook kun je informatie vinden over meer dan 10.000 medicijnen. KIJKsluiter is een initiatief van de zorgverleners. Met KIJKsluiter heb je de informatie over medicijnen altijd bij de hand. Dankzij een handig overzicht en een interactief menu kun je onderwerpen eenvoudig opzoeken of herhalen. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je auto mag rijden, of een wijntje mag drinken. Jouw zorgverlener kan medicijnen voor je klaarzetten in de app. Zo hoef je niet zelf te zoeken naar de juiste video’s.

Uitlegvideo's in KIJKsluiter

Medicijnen werken het beste als ze op de juiste manier worden gebruikt. Of het nu gaat om een injectie, oogdruppels, een zetpil of een capsule, in KIJKsluiter vind je uitlegvideo’s die duidelijk laten zien hoe je het medicijn moet gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een video vinden over methotrexaat, verschillende soorten ontstekingsremmende pijnstillers en biologicals. Als je klikt op Mijn KIJKsluiter kun je je eigen zorgverlener kiezen. Staat jouw apotheek er bijvoorbeeld bij? Meld over welk medicijn je informatie wilt en er volgt een video over een uitleg op het scherm. 

Hoe vind ik een medicijn?

Je vindt de informatie over jouw medicijn op de website van KIJKsluiter. Hier kun je klikken op Start mijn KIJKsluiter. Vervolgens vul je de plaatsnaam van jouw zorgverlener in. Nu kun je kiezen uit alle zorgverleners in die plaats, zoals jouw apotheek. Daarna kun je de naam van jouw medicijn opzoeken. Het is ook mogelijk om de barcode te scannen. Vervolgens vul je je geslacht en leeftijd in. Ook geef je aan waarom je het medicijn gebruikt. Daarna verschijnt de animatievideo over jouw medicijn.

App op je telefoon

KIJKsluiter is ook te downloaden als app op je mobiele telefoon. Daardoor heb je de informatie over jouw medicijnen altijd bij de hand. In de app kun je gemakkelijk zoeken naar onderwerpen. Misschien twijfel je bijvoorbeeld of je mag autorijden bij gebruik van het medicijn. Dit kun je dan makkelijk opzoeken in de app.

Bewaar altijd de bijsluiter

In de video’s van KIJKsluiter wordt de belangrijkste informatie uit de bijsluiter gedeeld. Dat betekent dat niet alle informatie hier te vinden is. Bewaar daarom ook altijd de originele bijsluiter van jouw medicijn.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.