Sommige mensen denken dat zij een goede zorgverzekering hebben en besluiten dan bij deze maatschappij te blijven hangen. Dat lijkt wellicht eenvoudig, maar de kans is groot dat je hierdoor meer betaalt dan nodig is. Ga daarom altijd aan het eind van jaar zorgverzekeringen vergelijken. Je kunt vaak grote verschillen vinden per aanbieder. Dat kan per maand, en zeker per jaar, heel veel geld schelen. Het gaat hier niet over tientjes, het kan echt over honderden euro’s gaan. Je hoeft niet zelf alle info te vergaren om tot een goede vergelijking te komen, hier zijn namelijk heel handige sites voor gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien waar jij het beste en het voordeligst verzekerd kunt worden. 

Waar moet je op letten bij een zorgverzekering? 

Als je gaat zoeken naar een nieuwe zorgverzekering, kun je dit doen door bijvoorbeeld naar de site Poliswijzer te gaan. Hier kun je aangeven wat je denkt nodig te hebben. Je krijgt sowieso altijd een basisverzekering. Dit dekt de reguliere kosten voor bijvoorbeeld de huisarts, maar ook kosten zoals vervoer door een ambulance of opname in een ziekenhuis. Daarnaast kun je extra pakketten aanvragen. Met deze pakketten kun je bijvoorbeeld ook de kosten van je tandartsbehandeling geheel of gedeeltelijk laten vergoeden. Wil jij gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen? Bekijk dan de mogelijkheden goed. De ene aanbieder biedt namelijk veel meer verzekeringsmogelijkheden dan de andere. 

De hoogte van je eigen risico

Een manier om de kosten van je zorgverzekering naar beneden te krijgen, is door te kiezen voor een hoog eigen risico. Hoe hoger dit risico is, hoe minder je voor je verplichte verzekering betaalt. Let er echter wel op dat je deze kosten ook kunt opbrengen. Als je dus een buffer achter de hand hebt, kun je kiezen voor een hoog eigen risico. Heb je dit niet, dan is het beter om geen risico’s te nemen. Mocht je medische hulp nodig hebben dan heb je namelijk je eigen risico snel verbruikt. Bekijk daarom de mogelijkheden en als je een mooie deal gevonden hebt, dan kun je je verzekering gelijk afsluiten via de site waarop je ook je verzekeringen kon vergelijken. Eenvoudiger kan bijna niet.