Wanneer dit soort beschikbare geneesmiddelen echt werken en veilig blijken bij artrose, dan zijn we er nog niet. Want zitten patiënten, artsen en zorgverzekeraars wel te wachten op zo’n geneesmiddel? Willen patiënten wel zo’n geneesmiddel gebruiken? En willen zorgverzekeraars het wel vergoeden? En daarnaast: welke fabrikant wil op grote schaal deze goedkope geneesmiddelen produceren? Kortom, al blijken reeds geregistreerde geneesmiddelen straks artrose te kunnen remmen, dan nog zullen er stappen moeten worden gezet om het middel beschikbaar te maken voor mensen met artrose en om te zorgen dat het gebruikt gaat worden in de dagelijkse praktijk. 

Het onderzoek

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Sint Maartenskliniek en bestaat uit één interview over de voordelen van en bezwaren tegen het inzetten van bestaande medicijnen bij artrose. Afhankelijk van jouw voorkeur zal het interview plaatsvinden op de Sint Maartenskliniek of bij jou op locatie. Het interview zal ongeveer 60 minuten duren.

Privacy

Tijdens het interview zullen er geluidsopnames gemaakt worden zodat er geen waardevolle informatie verloren gaat. Na het interview zullen de geluidsopnames uitgetypt en geanonimiseerd worden. Dat betekent dat de gegevens niet langer te herleiden zijn naar jou als persoon.

Meedoen?

Je kunt meedoen aan dit onderzoek als je artrose hebt, 18 jaar of ouder bent én in een straal van ongeveer 30 kilometer rondom Nijmegen woont. Als je mee wilt doen of vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar m.heijman@maartenskliniek.nl met je naam en telefoonnummer. Je krijgt dan telefonisch meer informatie over het onderzoek en er zal gekeken worden of je in aanmerking komt om mee te doen.