De Hospital Hero app helpt de spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken. Daardoor zal een bezoek fijner, beter en efficiënter verlopen. Kinderen beginnen thuis al te spelen met de app. Zo bereidt de app kind en ouder voor op bezoek aan het ziekenhuis.

Ook de creatie van Stan

Stan is bijna vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze app. Hij denkt mee en test nieuwe ontwikkelingen op de app. En hij wil er graag over vertellen. Want uiteindelijk is het ook een beetje zijn creatie.

Leuk voor iets wat niet zo leuk is

Stan gaat met de app op safari met een aap. Dat is zijn lievelingsdier. “Gewoon, omdat dat een grappig dier is.” Hij heeft veel nagedacht over de app en ook hoe die nog veel beter en leuker kan worden. Stan denkt sowieso veel na. Misschien komt dat omdat hij niet één, maar meerdere chronische ziektes heeft. Waaronder de ziekte van Albright. Dat is een zeldzaam syndroom, veroorzaakt door een genetische afwijking in het GNAS1-gen. Het lichaam reageert niet op een bepaald hormoon. Dat hormoon is belangrijk voor de hoeveelheid calcium in het bloed en voor het maken van vitamine D. Stan heeft ook nog onder andere een hartafwijking en astma. Hij is hiervoor vaak in het Willem Alexander Kinderziekenhuis in Leiden geweest. Een ervaringsdeskundige, zo kun je Stan noemen. Hij weet dan ook goed wat de Hospital Hero app voor kinderen kan betekenen. “Je weet door de app welk onderzoek er komt en wat er dan gaat gebeuren. Dat is fijn omdat je er dan samen met je ouders erover kunt praten. Voordat je naar het ziekenhuis gaat.” Hij zit op zijn gamingstoel als hij over de app praat. “De app is ook een beetje een game. Al zijn sommige onderdelen wel wat kinderachtig. Op de app een olifant aan- en uitkleden is leuk als je vijf jaar bent. Als je zo oud bent als ik, weet je wel dat je je kleren uit moet doen als je wordt gemeten en gewogen.” Zijn belangrijkste advies is dan ook: maak de app geschikt voor verschillende leeftijden. “Zet er ook animaties op voor wat oudere kinderen zoals ik.” Maar verder heeft hij niets dan lof. “Om naar het ziekenhuis te moeten is niet altijd leuk. Maar de Hospital Hero app maakt dat een beetje leuker. De Hospital Hero app is dus leuk voor iets wat niet zo leuk is.”

Stan ziet het ziekenhuis niet als een plek dat hij zo veel mogelijk moet vermijden. Integendeel. Stan is van plan om arts te worden. “Een kinderdokter.” Dan kan hij alles wat hij nu al geleerd heeft, in de praktijk brengen.

Lees het dossier over Hospital Hero uit ReumaMagazine 1.

Wie wordt een echte Hospital Hero test-ouder? Wie helpt mee de Hospital Hero app nog beter te maken? Lees hoe je testouder kunt worden.