Angst en spanning verminderen bij kinderen die een medische handeling ondergaan. Met dit doel hebben Nicole Donkel (kinderverpleegkundige bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en Charlotte Poot (promovendus bij het National eHealth Living Lab) de stichting Hospital Hero opgezet.

Een groot succes. Veel kinderen worden helden in het ziekenhuis. Waardering alom. Hospital Hero won bijvoorbeeld de Klokhuis Wetenschapsprijs.

Met het interactief dashboard kunnen allerlei vragen worden beantwoord.

📲 Hoe vaak is de app deze maand gedownload?

🎮 Welke module gebruiken de kinderen het meest?

🔍 Welke dieren hebben zich het best verstopt in het ziekenhuis? Of misschien zelfs te goed?

🤔 Over welke onderzoeken willen kinderen meer weten?

💬 Hoeveel vragen hebben ze voor de dokter opgeschreven?

Dit dashboard geeft een schat aan informatie, niet alleen voor het team van Hospital Hero, maar ook voor de ziekenhuizen die de app gebruiken. Zij ontvangen ieder kwartaal een overzichtelijke infographic, waarmee ze de implementatie kunnen monitoren en bijsturen.

Het data dashboard is een waardevolle toevoeging aan het pakket van ondersteuning voor ziekenhuizen. De infographic maakt het gebruik en de voordelen van de app nog duidelijker, waardoor het blijft leven onder zorgmedewerkers en zij zich meer verbonden voelen.

Stichting Hospital Hero heeft als missie om angst en spanning bij alle kinderen die een medische handeling ondergaan te beperken, zowel vooraf, tijdens en na afloop. Onze Hospital Hero app begeleidt kinderen bij hun ziekenhuisbezoek, passend aan de afspraak en het ziekenhuis. De app bereidt kinderen en hun ouders voor en biedt volop afleiding tijdens het bezoek.