Uit de tientallen inzendingen werd een shortlist van 10 nominaties gemaakt. En kinderen van 9 tot 12 jaar konden stemmen op hun favoriete onderzoek. In totaal hebben meer dan 8.000 kinderen een stem uitgebracht.

Spieken mag niet, maar wel in het ziekenhuis

Kinderen vinden een ziekenhuisbezoek vaak spannend. Ze weten niet wat er gaat gebeuren en zijn bang dat (be)handelingen pijn doen. Britt en Charlotte hebben kinderen en ouders gevraagd hoe ze op een goede en vooral leuke manier voorbereid willen worden op hun ziekenhuisbezoek. Ook namen ze een kijkje in ziekenhuizen! Zo kwamen ze erachter wat kinderen spannend vinden en wat ze graag thuis al willen weten. Deze informatie is omgetoverd tot SamenSterk, een spel in de Hospital Hero app. Hiermee kunnen kinderen thuis samen met papa of mama in de ziekenhuiskamers spieken.

Over het spel

Met Even Spieken kunnen kinderen thuis een kijkje nemen in de behandelkamer. Het spel helpt kinderen om zich voor te bereiden voor het ziekenhuis. Daarnaast creëert het begrip en verbinding tussen kinderen in het ziekenhuis en hun leeftijdsgenootjes thuis. Nu kunnen ook zij even spieken in het ziekenhuis.

Over Hospital Hero

Angst en spanning verminderen bij kinderen die een medische handeling ondergaan. Met dit doel hebben Nicole Donkel (kinderverpleegkundige bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en Charlotte Poot (lees over haar promotie in ReumaMagazine 3-2024) de stichting Hospital Hero opgezet. Lees het dossier in ReumaMagazine 1-2023.

Stan (12) is een van de ambassadeurs van Hospital Hero. Lees zijn verhaal!

Ga op safari met Hospital Hero en lees hoe de stichting werd opgezet.

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt. De Klokhuis Wetenschapsprijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.