De ingrediënten
• 2 grote vleestomaten
• 2 bollen bio buffelmozzarella
• 100 gr verse pesto
• 85 gr rucola
• 2 el pijnboompitten
• Snuf zwarte peper
De bereidingswijze
• Was de tomaten en snijd in de breedte plakken van ongeveer 0,5 cm. Snijd de buffelmozzarella in plakken.
• Leg 1 grote plak tomaat op het bord, bedek met een handje rucola, 3 plakken buffelmozzarella en verse pesto. Herhaal 1 keer en bestrooi met wat pijnboompitten en zwarte peper. Garneer het capresetaartje met wat extra pesto.
Variaties en meer
• Ik koos voor vleestomaten, maar je kunt ook kiezen voor ‘cote de boeuf’-tomaten.
• De pesto maak ik met pistachenoten, maar kies vooral wat je in huis hebt. Denk aan pijnboompitten, walnoten of cashewnoten.
• De Pecorino kun je ook goed vervangen door Parmezaanse kaas.
'Volg Luukskitchen ook op www.Luukskitchen.com, Facebook en Instagram en Pinterest. Ik vind het Âfantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg.'
Meer weten over Luuk? Lees het Âinterview in ReumaMagazine 3-2022 of op deze site.