De ingrediënten
• 2 grote vleestomaten
• 2 bollen bio buffelmozzarella
• 100 gr verse pesto
• 85 gr rucola
• 2 el pijnboompitten
• Snuf zwarte peper

De bereidingswijze
• Was de tomaten en snijd in de breedte plakken van ongeveer 0,5 cm. Snijd de buffelmozzarella in plakken.
• Leg 1 grote plak tomaat op het bord, bedek met een handje rucola, 3 plakken buffelmozzarella en verse pesto. Herhaal 1 keer en bestrooi met wat pijnboompitten en zwarte peper. Garneer het capresetaartje met wat extra pesto.

Variaties en meer
• Ik koos voor vleestomaten, maar je kunt ook kiezen voor ‘cote de boeuf’-tomaten.
• De pesto maak ik met pistachenoten, maar kies vooral wat je in huis hebt. Denk aan pijnboompitten, walnoten of cashewnoten.
• De Pecorino kun je ook goed vervangen door Parmezaanse kaas.

'Volg Luukskitchen ook op www.Luukskitchen.com, Facebook en Instagram en Pinterest. Ik vind het ­fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg.'

Meer weten over Luuk? Lees het ­interview in ReumaMagazine 3-2022 of op deze site.

Luuk van Merwijk