Voor dit sushitaartje van Smakeluuk gebruik je een kookring die ervoor zorgt dat het taartje mooi rond wordt. Ik koos ervoor om zowel de boven- als onderkant te voorzien van een laagje rijst. Zo behoudt het taartje z’n stevigheid en valt het niet uit elkaar. Kies vooral wat jij lekker vindt en ga aan de slag!

Voor 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Kooktijd 15/20 min
Totale tijd 30 min

De ingrediënten
200 gr sushirijst, 50 ml sushi-azijn, 1 avocado, 250 gr verse zalm, 100 gr sojabonen vers, 125 gr zeewiersalade, 1 rode peper, 2 el furikake of zwart sesamzaad

Bereidingswijze sushitaartje Smakeluuk
• Breng de rijst aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud stromend water en zet weg tot gebruik. Breng op smaak met de sushi azijn.
• Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Doe dit ook voor de zalm.
• Snijd de rode peper in dunne ­ringen.
• Gebruik een kookring en verdeel 3 el rijst op een bord. Druk stevig aan met de achterkant van een ­lepel. Voeg naar keuze de helft van de avocado, zeewiersalade en ­sojabonen toe. Voeg weer 3 el rijst toe en druk aan met de lepel.
• Verdeel de helft van de zalm op de bovenkant van het taartje en verdeel de peper en het sesammengsel ­erover. Lekker met sojasaus.

Variaties en meer
• Maak het extra lekker met wat ­wasabimayonaise: meng 4 el ­mayonaise met 1 tl wasabi. Serveer bij het taartje of meng wat met de rijst voor een heerlijke smaak.
• Je kunt ook kiezen voor tonijn of gerookte zalm. Kies vooral wat jij lekker vindt of nog op voorraad hebt.
• Ook lekker met blokjes komkommer, mango, worteljuliennereepjes of koriander.

'Volg Luukskitchen ook op www.Luukskitchen.com, Facebook en Instagram en Pinterest. Ik vind het ­fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg.'

Luuk van Merwijk

Meer weten over Luuk? Lees het ­interview in ReumaMagazine 3-2022 of op deze site.