Waarom zou je je anno 2024 aansluiten bij een reumapatiëntenorganisatie? Deelnemers aan de schrijfwedstrijd bogen zich dit jaar over deze vraag. Vijftien Europese landen leverden een origineel, eerlijk en inspirerend verhaal aan bij de EULAR-PARE jury. Een van deze inzendingen was het verhaal van Hilde.

Een storm die overvalt

In november 2023 waait er een zware storm over Nederland. Hilde beschrijft hoe ze, zonder dat ze er iets aan kan doen, in deze storm terecht komt. Net zoals ze niets kan doen aan de reuma waar ze mee moet leven.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Hilde?

Het verhaal van Hilde kun je lezen op de website van ReumaZorg Nederland.

Over de Edgar Steneprijs

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN) schrijft als lid van EULAR jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene verhalenwedstrijd uit. De winnaar doet automatisch ook mee aan de Europese Edgar Stene competitie. Ieder jaar staat een ander thema centraal.

Over EULAR-PARE

Op Europees niveau is er voor reuma, wat belangenbehartiging betreft, EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology). Het doel van EULAR is om de kwaliteit van leven voor mensen met reuma te verbeteren. Binnen EULAR werken de nationale patiëntenorganisaties op Europees niveau samen via de Standing Committee van PARE. Ook de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is aangesloten bij EULAR-PARE.