Dit jaar is het thema:

Betrokken zijn bij een reumapatiëntenvereniging: hoe heeft het de kwaliteit van jouw leven verrijkt en veranderd? 

Laat in je verhaal zien hoe betrokken zijn bij jouw patiëntenvereniging jouw leven met reuma heeft beïnvloed. Misschien heb je nieuwe mensen leren kennen en voel je je minder eenzaam. Durfde je ondanks je reuma wél te kiezen voor die ene baan of ben je over je podiumvrees gekomen en vertel je nu over je reuma. We zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Vertel ook welke rol jouw patiëntenvereniging in de toekomst kan spelen!

Stuur je verhaal vóór 31 december 2023 naar ReumaZorg Nederland. Kijk hier naar de spelregels en hoe je je verhaal kunt insturen.

Prijzen

De winnaar van de 1e prijs krijgt een bon van € 175,00. Ook de winnaars van de tweede tot en met de tiende prijs krijgen cadeaubonnen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal online of op locatie in Utrecht plaatsvinden. Alle inzendingen worden daarna geplaatst op de website van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland (RZN). Ook zal er via de (social) media-kanalen en de nieuwsbrief (E-zine) van RZN aandacht worden besteed aan de ingezonden verhalen.

Europa

Het verhaal dat de 1e prijs wint, dingt mee aan de Europese prijs van EULAR. EULAR vertaalt elke inzending in het Engels. De uitslag wordt bekend gemaakt in maart 2024. De Europese winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar prijs in ontvangst te nemen tijdens het EULAR congres 2024 in Wenen (12- 15 juni 2024). Toegang tot het EULAR congres en reis- en verblijfkosten worden vergoed voor de 1ste prijswinnaar van de Europese Edgar Stene Prijs. Alle 3 de Europese prijswinnaars ontvangen een geldprijs.

Over de Edgar Stene Prijs

De Edgar Stene Prijs is een initiatief van EULAR (European Alliance for Associations for Rheumatology). De prijs is een eerbetoon aan de Noor, Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van Axiale SpA. Hij zette zich in voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. Bij de Edgar Stene schrijfwedstrijd krijgen mensen met reuma de kans om te vertellen over hun ervaringen, dromen en verwachtingen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma. ReumaZorg Nederland (RZN) is lid voor Nederland van EULAR en organiseert jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene Prijs voor EULAR. Het onderwerp van de wedstrijd is elk jaar verschillend.