Vanaf 10.15 uur is iedereen welkom in het Van der Valk Hotel in Breukelen. De dag wordt rond 17.30 uur afgesloten. Op het programma staat onder andere een lezing van Lottie van Starkenburg over Voluit leven met weinig energie. Er zijn workshops over de RepurpSS-II studie (het lopende medicatieonderzoek in het UMC Utrecht) en over de psychische gevolgen van Sjögren en wat daarmee te doen. In andere workshops komen de behandeling van de droge neus aan de orde, de relatie tussen verschillen in het droge-mond-gevoel en de toepassing van de therapieën ter verlichting daarvan, droge ogen: vroeger, nu, en de toekomst, juridische kaders van aanspraak op vergoeding van bijzondere tandheelkunde, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het onderzoek naar Sjögren: verslag van het congres in Rome en wat doet het met jou om met een Sjögrenpatiënt te leven?

Sjögren Award

Op deze dag zijn er ook presentaties van genomineerden voor de Sjögren Award. Deze award én de Ronald Hené publieksprijs worden uitgereikt. De dag wordt afgesloten met een theatervoorstelling, gevolgd door een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. Kom je voor het eerst op deze landelijke dag, dan kun je (in een klein groepje) bij binnenkomst gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Deze vrijwilliger maakt je wegwijs in het programma en geeft je desgewenst informatie over de vereniging en alle activiteiten. Op de informatiemarkt staan dit jaar weer diverse interessante standhouders met Sjögrengerelateerde producten en informatie. In de stand van de NVSP kun je brochures kopen. 

Kijk hier voor meer informatie.  

De Landelijke Contact- en Informatiedag wordt mede mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS, Unit Fonds PGO, ReumaNederland, Ergra Low Vision, Tramedico BV, TS Health Products, Skafit Medical BV, Visser Contactlenzen, OraCoat BeneluxBV en vele vrijwilligers.