De arts in de alternatieve geneeskunde vertelde Rosalie veel over voeding als medicijn, onder meer dat haar lichaam veel moeite heeft met melkproducten. “Dit was het moment waarop ik begon met mijn melkvrije toekomst. Ik stopte ook direct met mijn medicatie die ik sporadisch nam, zonder overleg.” Dat stoppen met medicatie pakte bij Rosalie goed uit, maar wordt door specialisten afgeraden. Zij adviseren eerst je behandelaar te raadplegen. Rosalie moest wennen aan haar nieuwe levenswijze. “Maar behalve dat het wennen was, bracht het ook veel inzichten, want zelfs in producten waarvan je niet zou verwachten zaten melkproducten (er bleek zelfs melk in mijn tandpasta te zitten, haha!).”

Meer energie met voeding als medicijn

“Na de eerste week zat ik goed in het ritme en niet alleen dat, want, wauw, voelde ik nu al werkelijk een verschil? Hoe dan! Ik merkte dat ik geleidelijk aan meer energie kreeg, mijn huid werd beter en… mijn pijn was weg! En bleef ook weg tot op heden.
De zeurende, stekende pijnen en zenuwscheuten werden lichte golven en de lichte golven verdwenen. In mijn studie tot voeding- en leefstijlcoach hebben we dit onderwerp vaak besproken, maar dat het voor mij zou werken, vond ik moeilijk te geloven. Ik ben nu ruim een jaar van mijn medicatie af en ik heb het goed onder controle met mijn voeding, maar tuurlijk moet ik nog steeds goed naar mijn lichaam luisteren. Ik werk nu als voedingscoach bij Vida Vitaal in Woerden. Hier begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl en kan ik ook hen inspireren met mijn verhaal, iets wat echt mijn passie is!” Rosalie is onder andere ook ambassadeur van Emma at Work. Daarover vertelde ze in ReumaMagazine 1-2021.