De inzenders voor de Edgar Stene schrijfwedstrijd lieten zien dat reuma toekomstdromen niet altijd doorkruist maar dat er ook ruimte komt voor mooie nieuwe dromen. Zo schrijft Sansorei hoe reuma haar confronteerde met haar kinderwens. De onzekerheid en de zorgen die een zwangerschap met reuma met zich meebrengen, passeren de revue. Moeilijkheden en druk vanuit de omgeving zijn ook lastig, net als ups en downs in haar behandeling. Maar Sansorei blijft vertrouwen houden in haar reuma en haar behandeling. Ze heeft gelukkig veel aan haar reumatoloog, wat haar veel steun geeft. Sansorei stopt niet met dromen over de toekomst en haar kracht en geduld worden beloond: begin 2021 krijgen Sansorei en haar partner een prachtig dochtertje. Sansorei is enorm dankbaar voor alle mogelijkheden die ze, ondanks haar reuma, nog heeft in het leven.

Tweede en derde prijs

Marinda van Vliet werd tweede met haar verhaal ‘Ik heb ook ooit een grijs koppie’. Ze schrijft over haar ‘’uithuwelijking’’ met reuma, waar ze niet zelf voor heeft gekozen. Het is voor haar een grote zoektocht geweest om de juiste medicatie te vinden. Marinda probeert altijd een balans te vinden tussen haar verwachtingen en haar positieve instelling. Haar partner is hierbij haar steun en toeverlaat. De derde prijs ging naar Kikki Bakker. Toen ze voor het eerst over haar aandoening hoorde, wilde ze zoveel mogelijk plannen. Altijd actie ondernemen en alles aangrijpen. Dat was wie ze was. Maar dat kon ze niet volhouden. Ze moest op de rem trappen en rust nemen. Zo werd ze zelf de grootste uitdaging voor haar reuma. Inmiddels heeft ze geleerd goed voor haar lichaam en geest te zorgen. Haar dromen kennen nog steeds geen grenzen. Die zijn niet veranderd.

Over de Edgar Stene schrijfwedstrijd

De Edgar Stene schrijfwedstrijd is een initiatief van EULAR (European Alliance for Associations for Rheumatology), de jaarlijkse Europese conferentie voor reumaspecialisten en mensen met reuma. ReumaZorg Nederland organiseert deze wedstrijd voor Nederland. Mensen met reuma krijgen de kans om te vertellen over hun eigen ervaringen, dromen en verwachtingen. De schrijfwedstrijd is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en voor nationale reumapatiëntenorganisaties. Het winnende verhaal van Sansorei Aarts doet mee aan de internationale Edgar Stene prijs. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de internationale prijzen in de wacht hebben gesleept.

Lees het volledige verslag van de uitreiking hier.