Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van kwaliteit van leven. Met deze anonieme vragenlijst brengt het Erasmus Medisch Centrum de seksuele gezondheid van mensen met ontstekingsreuma (zoals artritis psoriatica of Axiale SpA) in beeld. Ook zal duidelijker worden welke factoren bij reuma een rol spelen bij het verminderen van seksuele gezondheid. 

Vragenlijst reuma en seksualiteit

De vragenlijst zal ongeveer 5 minuten in beslag nemen. De vragenlijst bestaat uit twee onderdelen. Deel 1 bevat twaalf vragen. Deel 2 bevat tien vragen. Het zijn meerkeuzevragen. Daarnaast krijg je enkele algemene vragen over jou en de vorm van reuma die je hebt. Op deze manier kunnen de onderzoekers een beeld krijgen welke groepen mensen aan dit onderzoek hebben deelgenomen. Tot slot krijg je een paar vragen waarbij de onderzoekers in beeld brengen of seksuele gezondheid wordt besproken in de spreekkamer. De ingevulde vragenlijst wordt anoniem verwerkt. Jouw antwoorden zijn niet te herleiden tot jou als persoon. De antwoorden worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Klik hier voor de vragenlijst.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit onderzoek naar reuma en seksualiteit of heb je een vraag over de vragenlijst? Neem dan contact op met Drs. Anouk Huberts via: a.huberts@erasmusmc.nl. In ReumaMagazine 6-2022 (september 2022) komt een dossier over reuma en intimiteit. In deze uitgave vertelt Anouk Huberts meer over het onderzoek. Lees in dit nummer onder andere ook over fijn vrijen met een beperking en het boekje Intimiteit en seksualiteit bij reumatische aandoeningen. 
Mis deze kans niet, want het hebben van een reumatische aandoening kan effect hebben op je seksleven. In dit dossier geven we adviezen die je wellicht kunnen helpen om te blijven genieten van seks of om hier weer van te gaan genieten. Want ook met een reumatische aandoening kun je genieten van intimiteit en seksualiteit. Sterker nog: seks is goed voor je!