“Leuk, én succesvol, met mooie gesprekken en verschillende mensen die na het beantwoorden van enkele vragen toch gevaccineerd wilden worden,” meldde Pim Keurling op LinkedIn over de campagne van Nijmeegse dokters om op straat te informeren over vaccineren. Keurlings is huisarts, docent, oprichter en bestuurder van artsportaal.nl én redacteur van het kernboek Diagnostiek van Alledaagse Klachten’ (DvAK). Lenny Geurts werkt als reumatoloog bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), twee ziekenhuizen in Twente, in Almelo en Hengelo.

Informatie en links bundelen

Artsportaal.nl is een initiatief van de twee Nijmeegse huisartsen Thomas Mancini en Pim Keurlings. De site heeft als doel de beste informatie en meest handige links te bundelen zodat huisartsen alleen nog maar hoeven te zoeken en te klikken. Artsportaal is een startpagina, kennisbank en zoekmachine in één. Keurlings: “Anno 2021 worden we als arts overspoeld door informatie vanuit tientallen verschillende instanties en organisaties. Soms is het overzicht ver te zoeken en dat kost tijd. Tijd die je liever aan je patiënten besteedt.” 

Eilandjes op het internet

“De tijd dat een arts een boek opensloeg om iets op te zoeken tijdens zijn werkdag, is voorbij. Informatie vind je digitaal,” zo legt Keurlings uit. “En digitale informatie breidt zich iedere dag weer verder uit. Soms is het overzicht ver te zoeken, doordat iedere richtlijninstantie en naslagwerk zijn informatie aanbiedt op een eigen website. Als eilandjes op het internet. Waar begin je met zoeken, zonder dat je via Google wordt overspoeld door irrelevante, gesponsorde of onbetrouwbare bronnen? Als arts wil je vooral snel een evidence-based antwoord op je vraag, want je tijd is schaars en besteed je het liefst aan je patiënt. Vanuit dit praktijkprobleem bedachten twee huisartsen (destijds aios) vier jaar geleden Artsportaal.” Artsportaal is onafhankelijk, volop in ontwikkeling, en gemaakt door en voor artsen.

Ook informeren over vaccineren?

Wil jij ook als arts (in opleiding) je steentje bijdragen en in gesprek gaan over het coronavirus en vaccineren? Stuur Pim Keurlings een bericht

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.