Het eerste onderzoek naar vermoeidheid op Share Data Valley is van start gegaan. Dit is een onderzoek naar factoren die mogelijk invloed hebben op vermoeidheid bij reumatoïde artritis. Mensen met reuma hebben aangegeven graag meer inzicht te willen krijgen in hun eigen vermoeidheid, en of hier eventueel een patroon in te ontdekken is. Tijdens dit onderzoek wordt daarom informatie verzameld over vermoeidheid, maar bijvoorbeeld ook over pijn, stress en activiteiten. Je eigen gegevens kun je direct zelf terugzien. Daarnaast gebruiken de onderzoekers je gegevens voor wetenschappelijk onderzoek.

Deelname onderzoek naar vermoeidheid

Wanneer je deelneemt aan het onderzoek, moet je een account aanmaken bij Sport Data Valley. Dit is een beveiligde website waar je gegevens kunt aanleveren voor het onderzoek. Na aanmelding ontvang je eenmalig een aantal vragenlijsten. Deze kun je eenvoudig invullen op je computer, tablet of telefoon. Het aanmelden en het invullen van de eerste vragenlijsten duurt ongeveer 15-20 minuten. Hierbij is het belangrijk dat je de vragenlijsten direct volledig invult, het is niet mogelijk om dit in delen te doen. Vervolgens krijg je 21 dagen lang een korte vragenlijst die ongeveer 2 minuten kost om in te vullen. Hiervoor krijg je dagelijks om 19.00 uur een e-mail en/of een sms met een link naar de vragenlijst. De link blijft dan 24 uur geldig. Op de website van Sport Data Valley kun je vervolgens je eigen antwoorden direct bekijken in een overzichtelijke grafiek. Aan het eind van het onderzoek zullen de onderzoekers de resultaten van de groep delen met alle deelnemers.

Over het Citizenlab

Het Citizenlab is een samenwerking van verschillende kennisinstellingen, organisaties in de gezondheidszorg, stichtingen, bedrijven en burgers. Het Citizenlab doet onderzoek om gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven te verbeteren. Het Citizenlab richt zich onder andere op reumatoïde artritis. In het Citizenlab willen onderzoekers graag samen met mensen met reuma onderzoek doen naar vragen die bij hen leven.

Doe mee! Neem contact op met Ria Wolkorte via de website van Citizenlab.