Voor het eerst sinds twee jaar gaan zorgverleners, onderzoekers en mensen met reuma elkaar weer op locatie ontmoeten in Kopenhagen. Het EULAR-congres is ook online te volgen. De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is met meerdere vertegenwoordigers zowel online als op locatie aanwezig. Op het congres geeft ReumaZorg Nederland een presentatie over de meerwaarde van de gesprekskaarten. Dat gebeurt tijdens de sessie van PARE op woensdag 1 juni (14.15-15.30 uur).

Programma EULAR-congres

Het EULAR-congres trekt jaarlijks zo’n 17.000 deelnemers en is daarmee het grootste reumatologiecongres van Europa. Het congres is zo’n succes omdat het ook geschikt is voor mensen met reuma. Ook wanneer je geen zorgverlener of onderzoeker bent, kun je interessante presentaties volgen. De Europese koepel PARE (People with Arthritis and Rheumatism in Europe) biedt tijdens het congres een mooi podium voor aangesloten patiëntenorganisaties om hun projecten te delen. 
Zo vertelt ReumaZorg Nederland (RZN) op woensdag 1 juni over de gesprekskaarten ‘Wat vind jij lastig met reuma en hoe bespreek je dat?’. Bovendien gaat een groep afTijdens het congres zullen we met een groep afgevaardigden van RZN verslag uitbrengen van de meest interessante presentaties. Ook ReumaMagazine zal aandacht besteden aan bijgewoonde presentaties in artikelen in ReumaMagazine 5-2022. Dit blad verschijnt in juli. 
Door het geven van voorlichting en het ondersteunen van onderzoek wil EULAR reuma helpen voorkomen, genezen en beter behandelbaar te maken. ReumaZorg Nederland is lid van de patiëntentak van EULAR (EULAR-PARE) voor Nederland.

Over EULAR

EULAR (European League against Rheumatism) is het platform voor alle mensen met reuma, health professionals in reuma en wetenschappelijke verenigingen voor reumatologie in alle Europese landen. Het doel is de impact van reumatische aandoeningen op mensen met reuma én de samenleving kleiner te maken en de sociale positie en kwaliteit van leven van mensen met reuma te verbeteren. Dat gebeurt door onderwijs, onderzoek, preventie en behandeling van reumatische aandoeningen te steunen en te initiëren. Jaarlijks is er een Europees congres, waar wetenschappelijke ontwikkelingen en andere relevante informatie voor de professionals en mensen met reuma worden uitgewisseld. Andere activiteiten zijn onder andere