De Edgar Stene-prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en nationale reumapatiëntenorganisaties. Elk ‘EULARland’ stuurt één verhaal in voor de Europese Edgar Stene-prijs wedstrijd. In Nederland verzorgt ReumaZorg Nederland (RZN) de wedstrijd. Doe mee vóór 31 december en inspireer andere mensen met reuma. Dit jaar staat het thema in het teken van de behandeling van je reuma. Hoe beïnvloedt deze behandeling jouw dromen over de toekomst? Er zijn een paar richtlijnen. Zo kun je de volgende vragen in je verhaal verwerken. 

  • Wat zijn (waren) de grootste uitdagingen waar je met de behandeling van je reuma tegenaan loopt (liep)?
  • Wat motiveert (motiveerde) je om die uitdagingen aan te gaan?
  • Wie speelt (speelde) een belangrijke rol in het aangaan van alle uitdagingen? Denk aan een familielid, vriend, buur, collega, huisarts, verpleegkundige maar ook bijvoorbeeld een chatgroep of huisdier.
  • Wat waren in het verleden jouw dromen en hoe zijn die door reuma veranderd?
  • Wat zijn je verwachtingen en dromen voor de toekomst?

Meedoen aan de Edgar Stene-schrijfwedstrijd

Meedoen is heel gemakkelijk. Er zijn slechts twee voorwaarden: je bent 18 jaar of ouder. Én je stuurt je verhaal uiterlijk 31 december 2021 naar secretaris@reumazorgnederland.nl. Kijk op de site van ReumaZorg Nederland voor meer informatie. Alle inzendingen worden gelezen en beoordeeld door een Nederlandse jury. Dit gebeurt nadat de deadline voor het insturen van je verhaal (31 december 2021) is verstreken. Er zijn tien prijzen: de eerste prijs is een bon t.w.v. € 175. De prijzen worden begin februari 2022 uitgedeeld in Utrecht. Mocht dit wegens de coronamaatregelen niet door kunnen gaan, dan vindt de prijsuitreiking plaats via een online bijeenkomst. Na afloop van de prijsuitreiking zullen alle verhalen op de website van RZN worden geplaatst.

Europese prijsuitreiking

Het verhaal dat de 1ste prijs wint, wordt in januari 2022 doorgestuurd naar de Europese jury van EULAR. Elke inzending wordt door EULAR vertaald in het Engels. Een Europese jury zal uit alle nationale inzendingen de Europese Edgar Stene-winnaar kiezen en de uitslag bekendmaken in maart 2022. De Europese winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar prijs in ontvangst te nemen tijdens het EULAR-congres in Denemarken (1-4 juni 2022) of tijdens een eventuele digitale versie van dit congres. Reis- en verblijfkosten worden vergoed.

Wil je meer weten over reuma? Kijk dan in de rubriek Reuma van A tot Z.