‘Dit positieve tijdschrift biedt inspiratie voor mensen die zich niet willen laten beperken door hun lichaam,’ staat op de site van Thriving Magazine te lezen. En die belofte maken de twee communicatiespecialisten Janet en Talitha waar. Het online magazine voor mensen met een chronische aandoening of fysieke beperking had een vliegende start. “Ons team bestaat nu al uit zeven mensen.” Zo vertelt Chloé van Dalen dat ze vanwege haar knie skiën uit haar gedachten had gezet. “Ik dacht altijd dat ik dat door mijn fysieke beperking nooit meer zou kunnen doen.” Lees hoe ze erachter kwam dat juist veel mogelijk is!

Te rade bij oude filosofen

Ben jij wel eens bij de oude filosofen te rade gegaan voor advies? Hoe de stoïcijnen tegen obstakels aankeken, kan een oplossing zijn als je het leven even niet meer ziet zitten. Kijk samen met Janet mee hoe stoïcijnen ons inzicht geven in kwesties die in alle tijden actueel zijn, zoals ziekte.

Andere onderwerpen in Thriving Magazine

Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere fashion & beauty, liefde & seks, wonen en werk. “Allemaal belicht vanuit de invalshoek van onze doelgroep,” licht Talitha toe. “Andere websites geven informatie over het ziektebeeld. Wij richten ons op de kansen en mogelijkheden. Want er kan echt nog steeds heel veel, al dan niet een beetje aangepast.” Thriving Magazine gaat in op toegankelijkheid, geeft tips en tricks en is een platform voor inspirerende verhalen.
Thriving Magazine gaat soms wat dieper op onderwerpen in, soms is het wat oppervlakkiger. Ook dat is een bewuste keuze. “Het gaat ons ook om die variatie. Niet superluchtig en ook niet te zwaar. Alles draait om balans. Je kunt je situatie niet veranderen, maar wel de manier waarop je er tegenaan kijkt.”

Lees hier meer over Thriving Magazine en de initiatiefnemers Janet en Talitha. En neem vooral een kijkje op de site.